Месечни архиви: юли 2013

Професионализъм в продажбите

Високият професионализъм в продажбите означава:

– Доверие към продукта и към фирмата, която го предлага;
– желание да се работи упорито, да се приемат трудностите като предизвикателства;
– стремеж да се направи невъзможното(да се продаде непродаваемото);
– отлично познаване на продукта, нагласа за непрекъснато учене;
– усет за клиентите, готовност да се изслушват техните проблеми и да им се представят индивидуални решения;
– добра организация на времето;
– оптимизъм, вяра в себе си, позитивно мислене, позитивно отношение към живота и към хората;
– любов към работата – възприемане на продажбата като игра, която носи радост и приятни изживявания;

Счита се, че персоналните(личните) продажби са най-ефективният метод за маркиране на продуктите и услугите.

Нещо за тийнейджъри от Бил Гейтс

Мисля, че е валидно за всички, не само за тийнейджърите!

Само на едно място, добавям нещо от мен. Всеки, който прочете внимателно тези 11 точки ще разбере какво и къде съм добавил.

11 принципа, на които няма да те научат в училище

1. Животът често е несправедлив – ще трябва да свикнеш с това!
2. Другите не ги е грижа за твоята самооценка и самочувствие. Ще трябва да довършиш работата си, дори ако не си сигурен в себе си.
3. Не разчитай на доход от $ 60,000 веднага след дипломирането. Няма да станеш вицепрезидент на компания с телефон със спътникова връзка в колата, просто защото си „добро момче“: ще ти се наложи да се потрудиш затова.
4. Мислиш, че преподавателят ти е твърде строг с теб? Погледни се отстрани, когато сам станеш началник.
5. Миенето на съдове в кафенето не е под твоето достойнство. Твоите предци са използвали друго название за тази работа. Те са го наричали Възможност.
6. Ако попаднеш в беда, то това не е по вина на твоите родители. Не хленчи: учи се от грешките си.
7. Преди да се родиш, твоите родителите са били щастливи и общителни. Те са се превърнали в досадници, докато са плащали сметките ти, перейки дрехите ти и опитвайки се да ти създадат добри навици. Затова, първо се прибери в къщи, изпери си дрехите и почисти тоалетната, преди да започнеш да ги поучаваш.
8. В твоето училище може би не делят студентите на лидери и неудачници. В някои училища не пишат лоши оценки и дават на учениците толкова възможности да отговорят, колкото им е необходимо, за да отговорят правилно. Но в реалния живот няма нищо подобно. Може никога да не получиш втори шанс!
9. Животът не е разделен на срокове и семестри. В живота няма да имаш ваканции и никой няма да те чака, докато търсиш себе си. Всички търсения и лутания са само и изключително за твоя сметка!
Само в Мрежовия Маркетинг търсения и лутания на личността са позволени, при това толкова дълго във времето, колкото е необходимо за всеки конкретен човек. Или е така, поне в някой мрежови компании.
10. Реалният живот е много различен от това, което се показва по телевизията. В действителност, всички работят всеки ден, а не стоят непрекъснато в кафенетата.
11. Не се подигравай на зубрачите. Много е вероятно, много скоро да им завиждаш, а може би дори и да работиш за някого от тях.
Бил Гейтс

Има хора на които никой не им е казал, че трябва да се развиват!

„С официалното образование ще си изкарвате прехраната. Със самообучението ще натрупате състояние.“
Джим Рон

С други думи същото нещо е казано от Ранди Гейдж в последната му книга:
„Трябва да престанем да броим безработицата, а трябва да броим кои хора нямат цели.“

Някои необходими неща за да стане един дистрибутор Диамант Мениджър във Форевър

За да стане един дистрибутор Супервайзор може да му е необходим дори само ЕНТУСИАЗЪМ.

За да стане Мениджър, със сигурност му трябва АНГАЖИРАНОСТ или СЪПРИЧАСТНОСТ.

За да стане обаче Сапфир, Диамант-Сапфир и Диамант Мениджър му трябва ВЯРА в себе си.

И така:
1. Много пъти сме казвали, че до Мениджър, човек израства в лично качество(завършва собственото си обучение). Всъщност израства е много важна дума. Неможе да станете Мениджър без да се промените самия Вие. Неможете да останете същите, каквито сте сега. И все пак ще са Ви необходими, само определени качества с които можете да станете Мениджър.
2. Нищо общо нямат придобитите от Вас качества до позиция Мениджър, спрямо това което Ви предстои. А Ви предстои да Учите други хора да стават Успешни. Т.е. трябва да „забравите“ за себе си и да започнете да мислите за това как се развиват хората около Вас.

Само за малко се замислете, примерно за храмовете на Шао Лин или за индианските филми, а и за някои други филми от по модерни времена, които сме гледали като зрители.
Там в общия случай, винаги има един по-възрастен боец/воин(понякога мъдър старец), уравновесен, спокоен и смирен, който Учи младите бойци на Тайните на Успеха, на Тайните на Бойните изкуства и т.н.
Този човек, може да си живее видимо спокойно и никой за нищо да не го търси, но винаги се случват моменти, когато ще го попитат, ще го потърсят за съвет или ще се наложи да влезе в битка. И той винаги трябва да бъде на висотата на човека, който е готов да спечели битката, който може да служи за пример и който е готов да поведе хората си към Успех!

Т.е. след Мениджър са ни необходими други качества. Т.нар. Лидерски качества. Каквото и да означава това!

Но не трябва да си мислите, че имате безкрайно много време. Че можете да отлагате, придобиването на едно или друго качество, да преборвате(преодолявате) един или друг проблем.

Всичко може да започне, още докато сте Асистент Супервайзор или Супервайзор.

Колко човека ще Ви разберат, колко човека ще Ви повярват, колко от тях ще Ви последват е съвсем друг въпрос!
Всъщност приятелите са най-добрата инвестиция! На фона на това последното, много повече(много по-голям процент) хора, могат да Ви разберат, повярват и последват.

Но Вие, трябва да сте на висотата на хора който могат да бъдат попитани, да бъдат потърсени за съвет и на един по-късен етап да сте готови да поведете Вашите хора към Успех.

И накрая съвсем просто и с 2 думи:

За да станете Мениджър Ви трябва ПЛАН.
За да станете Соринг, Сапфир или Диамант Мениджър Ви е необходим друг ПЛАН.

Как да имам растеж в приходите от бизнеса си във Форевър?

Всеки дистрибутор на Форевър, особено ако е сравнително от скоро в компанията има затруднения с обема на продажбите(оборота си). А на дистрибуторите се заплаща доход(хонорар) точно за реалния оборот, който правят.

Не е лесно да се даде рецепта, как да се увеличи оборота, но има стъпки в тази посока.
1. Процес на мислене и след това,
2. Реални действия.

Опитвайте се да си задавате често и честно въпроса: Защо правя, това което правя?

По първа точка: Процес на мислене, бих препоръчал да си задавате и следния въпрос:
Как, как да извървя пътя от сегашния си обем продажби който имам и който обичайно правя, до друго по-високо ниво на продажби в собствения си бизнес?

За да стане факт увеличението на оборота Ви, реално това са пари, които трябва да вкарате в собствения си бизнес!
Това са пари, които трябва да вкарате по 3-те различни линии на бизнеса си, а именно:
1. От клиенти
2. От Ваши лични дистрибутори, както нови така и включили се преди време в бизнеса.
3. Дистрибутори в дълбочина, т.е. дистрибутори на Вашите собствени дистрибутори.

Истински добрата новина в Мрежовия Маркетинг е в това, че работата която се работи е подобна на това да си свободна професия, но по същността си, това което изграждаш е бизнес, който няма общо със свободните професии. Вие изграждате бизнес, който утре ще Ви носи Пасивни доходи.

В този смисъл, когато разберете, че един човек е свободна професия, винаги при възможност му задавайте въпроса: Винаги ли ще сте на тези години, винаги ли ще сте толкова работоспособен?

Израстването по пътя към Успеха

Четирите основни стъпки на израстването на един човек по пътя към Успеха:

1. Осъзнаване
2. Достойнство
3. Съпричастност
4. Страст

1. Осъзнаване – Успехът и един по-добър начин на живот са тези нужди, които ни привеждат в действие!
Човек трябва да знае, че може да промени живота си към по-добро, всяка следваща година, стъпка по стъпка по-нагоре и по-напред.
2. Достойнство – Когато запознаваме един нов човек с МЛМ му показваме и разкриваме ползите за самия него. Достойнството се състои в това, новия да Приеме тази бизнес възможност. Човека срещу нас трябва да го поиска за себе си!
3. Съпричастност – Това е другата дума на ангажимент. Да присъстваш на обучения, да участваш, да каниш други хора, да организираш собствени представяния.
4. Страст – Да се наслаждаваш на Успеха, но да можеш и да Овладееш Ентусиазма си! Трябва да си уравновесен, балансиран и спокоен и с това да привличаш други хора, да Ви се доверяват и да искат да работят с Вас.

Мрежовия Маркетинг(ММ) или Мулти Левъл Маркетинга(МЛМ), като бизнес възможност

Изглежда е видно, че няма до-добър и по-правилен начин да се изгради успешен бизнес от голяма величина от мрежовия бизнес.

Във всеки случай е по-просто да се изгради голям бизнес в мрежовия маркетинг, отколкото да се изгради такъв по традиционния начин.

В този смисъл си заслужава да работим МЛМ!