Нещо за тийнейджъри от Бил Гейтс

Мисля, че е валидно за всички, не само за тийнейджърите!

Само на едно място, добавям нещо от мен. Всеки, който прочете внимателно тези 11 точки ще разбере какво и къде съм добавил.

11 принципа, на които няма да те научат в училище

1. Животът често е несправедлив – ще трябва да свикнеш с това!
2. Другите не ги е грижа за твоята самооценка и самочувствие. Ще трябва да довършиш работата си, дори ако не си сигурен в себе си.
3. Не разчитай на доход от $ 60,000 веднага след дипломирането. Няма да станеш вицепрезидент на компания с телефон със спътникова връзка в колата, просто защото си „добро момче“: ще ти се наложи да се потрудиш затова.
4. Мислиш, че преподавателят ти е твърде строг с теб? Погледни се отстрани, когато сам станеш началник.
5. Миенето на съдове в кафенето не е под твоето достойнство. Твоите предци са използвали друго название за тази работа. Те са го наричали Възможност.
6. Ако попаднеш в беда, то това не е по вина на твоите родители. Не хленчи: учи се от грешките си.
7. Преди да се родиш, твоите родителите са били щастливи и общителни. Те са се превърнали в досадници, докато са плащали сметките ти, перейки дрехите ти и опитвайки се да ти създадат добри навици. Затова, първо се прибери в къщи, изпери си дрехите и почисти тоалетната, преди да започнеш да ги поучаваш.
8. В твоето училище може би не делят студентите на лидери и неудачници. В някои училища не пишат лоши оценки и дават на учениците толкова възможности да отговорят, колкото им е необходимо, за да отговорят правилно. Но в реалния живот няма нищо подобно. Може никога да не получиш втори шанс!
9. Животът не е разделен на срокове и семестри. В живота няма да имаш ваканции и никой няма да те чака, докато търсиш себе си. Всички търсения и лутания са само и изключително за твоя сметка!
Само в Мрежовия Маркетинг търсения и лутания на личността са позволени, при това толкова дълго във времето, колкото е необходимо за всеки конкретен човек. Или е така, поне в някой мрежови компании.
10. Реалният живот е много различен от това, което се показва по телевизията. В действителност, всички работят всеки ден, а не стоят непрекъснато в кафенетата.
11. Не се подигравай на зубрачите. Много е вероятно, много скоро да им завиждаш, а може би дори и да работиш за някого от тях.
Бил Гейтс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


5 − едно =