Продължение и потвърждение на „Презрение към себеразвитието“!

Предлагам Ви една статия(пост във Фейсбук) на Николай Слатински.

Искрено се надявам, че в моя екип във Форевър няма и никога няма да има хора, като визираните в статията.

/ Статията, няма общо с ПП „Глас народен“ /

„Абсолютната самоизмама Глас народен – глас божи

И днес прочетох: Глас народен – глас божи.
Една от най-големите български самоизмами и илюзии. Толкова далеч от истината е, че по-далеч не може да бъде. Даже е цинизъм да се твърди подобен абсурд!
Народ ли сме населяващите тази западаща, пропадаща, разпадаща се територия?
Не, по-скоро сме инфантилна и сенилна, мрачна и мрънкаща, изживяваща се като жертва и самосъжаляваща се, нехайна и непукистка към страната и бъдещето си общност от спасяващи се поединично индивиди, която прогонва децата си и пропилява бъдещето си?

Това мое преживяване не е песимизъм, то е опит да си дадем сметка, че както е казал поетът – не сме народ, а …
Крайно време е да се погледнем, огледаме и прогледнем – на какво сме заприличали, в какво сме се превърнали.
Вината е в самите нас. Вместо да се събираме за общи цели, ние се превръщаме в сбирщина – безидейна, безсъзнателна, безхаберна и безотговорна – досущ като стадо, водено на заколение.
И какво ни остава на такива като мен: децата ни емигрират навън – в чужбина, ние емигрираме навътре – в себе си. Това, в което се кълняхме преди 25 години – народът – не ни оставя друг шанс, не ни дава глътка въздух, не ни позволява и частица надежда.
Ние, хората като мен, не само сме по-малко, ние сме много по-малко, необратимо и непоносимо по-малко, ала при демокрацията става това, което искат тези, които са повече, които са много повече, които са смазващо и смачкващо повече. Точно те у нас не знаят какво искат, но го искат с пълна сила и с пълна безотговорност. И ще бъде тяхното. Т.е. нищо няма да бъде. А само това, което може да бъде се нарича бъдеще, другото е просто живуркане; поемане, смилане и отделяне; биологическо съществуване.
Ако то изобщо може да се нарече съществуване… 06.10.2014 г.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 − = три